(+30) 2287 021 001, (+30) 698 9290 290

Παραλίες της Μήλου

Η Μήλος έχει πολλές παραλίες εξαιρετικής ομορφιάς. Κάθε παραλία που πρόκειται να επισκεφτεί κάποιος κατά την διαμονή του στο νησί, θα δει πως είναι εντελώς διαφορετική από την άλλη και αυτός είναι ο λόγος που την κάνει να ξεχωρίζει, όχι μόνο στις Κυκλάδες, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πολλές είναι προσβάσιμες από την ξηρά, ενώ κάποιες άλλες είναι προσιτές μόνο από τη θάλασσα. Ειναι 90 παραλίες, 17 στη βόρεια, 12 στην ανατολική, 21 στη νότια, 15 στη δυτική πλευρά και 25 μέσα στον κόλπο.

ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗ

Αγία Κυριακή είναι μια μεγάλη αμμώδη οργανωμένη παραλία, διακρίνεται για το συγκεκριμένο «γυαλί» επίδραση του νερού που οφείλεται στις λείες λευκές πέτρες γύρω από την ακτή και στη θάλασσα. Βρίσκεται κοντά στην παραλία του Παλαιοχωρίου, και μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω ενός δρόμου από την Ζεφυρία.

 

 

ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟ

Κάτασπρα μακρόστενα πετρώματα απλώνονται μέσα και έξω από τη θάλασσα δημιουργώντας αλλόκοτες βεράντες στα βράχια, αψίδες και θαλάσσιες σπηλιές χρωματίζοντας ακόμα και το βυθό με ασπριδερά χρώματα. Ο παράδεισος των φωτογράφων και των βουτηχτών από τα βράχια. Δεν είναι οργανωμένη και η είσοδος από τη θάλασσα είναι μάλλον στενή. Πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Μήλου και θα φτάσετε οδικά από τον Αδάμαντα με κατεύθυνση προς το βορρά.

 

ΦΥΡΙΠΛΑΚΑ

Πολύχρωμα ασβεστολιθικά πετρώματα που όποτε βραχούν γίνονται φυσικές μπογιές. Δέντρο ούτε για δείγμα, μόνο δυο σειρές ομπρέλες, από κάτω οι ξαπλώστρες και beach bar για ό,τι χρειαστείτε. Μια από τις καλύτερες οργανωμένες παραλίες της Μήλου που προτιμούν οι κατέχοντες σκάφος, εντούρο μηχανή ή ψυχή πεζοπόρου και καταρριχητή. Βρίσκεται στη νότια ακτή του νησιού, κοντά στο χωριό Προβατάς.

 

 

 

ΠΑΛΙΟΧΩΡΙ

Μεγάλη και δημοφιλής παραλία 8χλμ από τον Αδάμαντα προς τα νότια. Αποτελείται από πολύχρωμα βότσαλα, χοντρή άμμο και δροσερά πεντακάθαρα βαθιά νερά. Ουσιαστικά η παραλία αποτελείται από τρεις παραλίες. Την μεγάλη και οργανωμένη, την μεσαία και μια πιο μικρή και στενή περικυκλωμένη από βράχια. Στο Παλιοχώρι έχετε την ευκαιρία να δείτε μοναδικές και επιβλητικές εικόνες, αποτέλεσμα της ηφαιστειακής ενέργειας και της γεωλογικής ζωντάνιας της περιοχής. Εκτός από τα πολύχρωμα βράχια σε κόκκινο, ροζ, κίτρινο και λευκόγκριζο χρώμα, στο Παλιοχώρι αναβλύζουν θερμά νερά. Η αφάνταστη ποικιλία των φυσικών υλικών και χρωμάτων που διαθέτει, είναι σίγουρο πως θα σας καταπλήξει.

ΦΥΡΟΠΟΤΑΜΟΣ

Παραθαλάσσιος οικισμός με μικρή, αλλά οργανωμένη παραλία, κατάλληλος για κολύμπι και ψάρεμα. Διαθέτει αρκετά αλμυρίκια και κολπίσκο περιτριγυρισμένο από «σύρματα». Η παραλία του είναι αμμώδης, ενώ διαθέτει και beach bar. Στην άκρη του, μετά τα ψαράδικα σπιτάκια, θα δείτε την εγκαταλελειμμένη σκάλα φόρτωσης και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

 

 

ΚΛΕΦΤΙΚΟ

Το Κλέφτικο ή τα «Θαλασσινά Μετέωρα» όπως πολλοί το αποκαλούν, είναι ένα σύνολο γκριζόλευκων βράχων με παράξενες μορφές και σχηματισμούς, με σπηλιές και κοιλώματα που δημιουργήθηκαν με το πέρασμα των αιώνων από τον αέρα και τη θάλασσα. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με καραβάκια που βρίσκονται στον Αδάμαντα και κάνουν καθημερινά δρομολόγια.

 

 

ΤΣΙΓΚΡΑΔΟ

Παραλία αγκαλιασμένη από θεόρατα βράχια, με κάτασπρη άμμο και σμαραγδένια νερά. Η πρόσβαση σε αυτή την πραγματικά εξωτική παραλία γίνεται από έναν σχετικά εύκολο χωματόδρομο. Για να απολαύσετε όμως την ομορφιά της θα πρέπει να κατεβείτε από το ύψωμα μέσω ενός ίχνους απότομου μονοπατιού που είναι καλυμμένο με άμμο και υποστηρίζεται από ένα σχοινί. Τα τελευταία λίγα μέτρα καταλήγουν με μια ξύλινη σκάλα. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά μπορείτε να προμηθευτείτε τα απολύτως απαραίτητα από την κοντινή παραλία της Φυριπλάκας.

 

ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΑΣ

Δίπλα στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φυλακωπής, βρίσκονται οι τρεις σπηλιές του Παπάφραγκα. Το σπήλαιο του Παπάφραγκα είναι μια βαθιά θαλάσσια σπηλιά, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε σε γαλαζοπράσινα νερά ανάμεσα σε γκριζόλευκα βράχια που οδηγούν στην ανοιχτή θάλασσα. Η παραλία είναι μικρής έκτασης, περικυκλωμένη από τα θεόρατα ανοιχτόχρωμα βράχια, ενώ για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να κατεβείτε από ένα απόκρημνο σκάλισμα πάνω στο βράχο. Στα χρόνια του Βυζαντίου χρησιμοποιούταν ως ορμητήρια των πειρατών, ενώ πήρε το όνομά της από τον τελευταίο Φράγκο Παπά που χρησιμοποιούσε την παραλία για να προφυλάσσει τη βάρκα του.

ΠΛΑΘΙΕΝΑ

Παραλία με ψιλή λευκή άμμο στην είσοδο του κόλπου της Μήλου, πολύ κοντά στην Πλάκα. Έχει καλή οδική πρόσβαση και θέα προς τις Ακραδιές, τις Αρκούδες και τα Μαντράκια. Τα διάσπαρτα αλμυρίκια προσφέρουν άφθονη σκιά στους λουόμενους και τα ρηχά κρυστάλλινα νερά είναι ιδανικά για οικογένειες με μικρά παιδιά. Δεν υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις σε κοντινή απόσταση από την παραλία.

 

 

ΜΑΝΔΡΑΚΙΑ

Η περιοχή Μανδράκια διαθέτει μια από τις πιο εκπληκτικές παραλίες, με άσπρη άμμο και γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά. Είναι ήσυχη και συγκεντρώνει κυρίως όσους αγαπούν τη γαλήνη, το κολύμπι και τη χαλάρωση με θέα στο απέραντο Αιγαίο. Τα Μανδράκια είναι ένας μικρός, γραφικός οικισμός με ένα μικρό λιμανάκι, στο οποίο κυριαρχούν τα γνωστά «σύρματα» με τα λευκά σπιτάκια και τις πολύχρωμες πόρτες. (χώροι όπου φυλάσσονται οι ψαρόβαρκες και τα σύνεργα των ψαράδων δίνοντας ένα παραδοσιακό χρώμα στον οικισμό).

Milos Rent Cars ® 2019 | Web Design & Web Development by ΕΛΕΔ - Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου